MAKETT NYOMTATÁS

MAKETT NYOMTATÁS

Ha egy kép többet mond ezer szónál, akkor egy 3D látványterv vajon hány tervrajzot és mondatot tud helyettesíteni?
A 3D nyomtatás alkalmas arra, hogy méretarányos, látványos maketteket hozzon létre. Ezek a makettek a laikusoknak is megkönnyítik a tervek értelmezését, ráadásul a létesítményt (legyen az közösségi tér vagy lakóház) környezetében elhelyezve tudják megmutatni.

MIRE JÓ A MAKETT?

A tervrajzok olvasása sokak számára nehéz és megterhelő feladat. Kevés olyan döntéshozó van, aki képes a térben elképzelni a rajzok alapján egy épületet. Éppen ezért a tervezési, elfogadási folyamat támogatására vezettük be a 3D nyomtatóval készült térbeli alaprajzokat. Ezeket ingatlanok értékesítésénél, de sokak által használt terekben a mozgás modellezésére is remekül lehet használni. 
A makettjeinket használják ezen felül befektető keresők és ingatlanforgalmazók, hogy a projektek megkezdése vagy épp befejezése előtt már meg tudják mutatni potenciális ügyfeleiknek mi épül majd a közreműködésükkel.

Tervező irodák számára ma már megkerülhetetlen a makett készítés, ha nagyobb volumenű, a lakosságot is érintő munkába kezdenek. Az érintettek informálása és meggyőzése mellett a makett alkalmas arra is, hogy jobban megismertesse a tervező elképzeléseit a későbbi használókkal. Az pedig nem kérdés, hogy mi a gyorsabb és jobb megoldás, a kézzel készült makettek gyártása vagy a 3D nyomtatás! A 3D nyomtatás azonban ma már többre is képes, mint lekicsinyített modellek vagy makettet létrehozása. Akár egész épületeket, babaháztól a szerszámos kamráig, létre lehet hozni az FDM technológia segítségével. A 3D nyomtatás korlátai egyre inkább kitolódnak, így arra bízhatunk mindenkit, hogy elképzeléseit ossza meg velünk, hogy kalkulációnk segítségével megalapozott döntést hozhasson.

Mire van szükség a makett épület nyomtatáshoz?

A munka elkezdéséhez szükségünk lesz egy 3d-s modellre, amit tetszés szerint tudunk forgatni a térben valamilyen 3D-s tervező programban (archicad, revit, inventor..) és tudjuk szerkeszteni is ha kell.
Második opció: 2D-s rajzok alapján annyi rajz álljon rendelkezésre, ami alapján egyértelműen rekonstruálható legyen egy 3D-s modell, ami már alakítható nyomtatásra. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy legyen egy egyértelmű alaprajz, minden elem 1m-es magasságban elmetszve, felette szaggatott vonallal ábrázolva (műszaki rajz ábrázolási követelményeinek megfelelően).
Ezen kívül az összes homlokzati rajz. Ezzel máris definiáltunk egy építményt a berendezésekkel és az oldalsó nézeteivel, már csak az 1 m-es metszősík feletti részen kell tudjuk mi történik, amihez a metszetetek szolgáltatnak információkat. Metszetekből annyi darab érdemes, amiből egyértelműen kitűnik minden szerkezeti elem.

Ahhoz, hogy pontosan tudjuk teljesíteni a megrendeléseket szükségünk van vagy a fent említett 3D modellre vagy a 2D-s rajzokból annyi darabszámra, ami egyértelműen megmutatja a tárgy mindhárom dimenzióját

KAPCSOLAT

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.