3d háló3D alkatrész nyomtatás3d Logó

NYOMTATÁS

Kezedbe adjuk az elképzeléseidet!

MAKETT NYOMTATÁS

Ha egy kép többet mond ezer szónál, akkor egy 3D látványterv vajon hány tervrajzot és mondatot tud helyettesíteni?

A 3D nyomtatás alkalmas arra, hogy méretarányos, látványos maketteket hozzon létre. Ezek a makettek a laikusoknak is megkönnyítik a tervek értelmezését, ráadásul a létesítményt (legyen az közösségi tér vagy lakóház) környezetében elhelyezve tudják megmutatni.

MIRE JÓ A MAKETT?

A tervrajzok olvasása sokak számára nehéz és megterhelő feladat. Kevés olyan döntéshozó van, aki képes a térben elképzelni a rajzok alapján egy épületet. Éppen ezért a tervezési, elfogadási folyamat támogatására vezettük be a 3D nyomtatóval készült térbeli alaprajzokat. Ezeket ingatlanok értékesítésénél, de sokak által használt terekben a mozgás modellezésére is remekül lehet használni.

A makettjeinket használják ezen felül befektető keresők és ingatlanforgalmazók, hogy a projektek megkezdése vagy épp befejezése előtt már meg tudják mutatni potenciális ügyfeleiknek mi épül majd a közreműködésükkel.

Tervező irodák számára ma már megkerülhetetlen a makett készítés, ha nagyobb volumenű, a lakosságot is érintő munkába kezdenek. Az érintettek informálása és meggyőzése mellett a makett alkalmas arra is, hogy jobban megismertesse a tervező elképzeléseit a későbbi használókkal. Az pedig nem kérdés, hogy mi a gyorsabb és jobb megoldás, a kézzel készült makettek gyártása vagy a 3D nyomtatás! A 3D nyomtatás azonban ma már többre is képes, mint lekicsinyített modellek vagy makettet létrehozása. Akár egész épületeket, babaháztól a szerszámos kamráig, létre lehet hozni az FDM technológia segítségével. A 3D nyomtatás korlátai egyre inkább kitolódnak, így arra bízhatunk mindenkit, hogy elképzeléseit ossza meg velünk, hogy kalkulációnk segítségével megalapozott döntést hozhasson.

Mire van szükség a makett épület nyomtatáshoz?

A munka elkezdéséhez szükségünk lesz egy 3d-s modellre, amit tetszés szerint tudunk forgatni a térben valamilyen 3D-s tervező programban (archicad, revit, inventor..) és tudjuk szerkeszteni is ha kell.
Második opció: 2D-s rajzok alapján annyi rajz álljon rendelkezésre, ami alapján egyértelműen rekonstruálható legyen egy 3D-s modell, ami már alakítható nyomtatásra. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy legyen egy egyértelmű alaprajz, minden elem 1m-es magasságban elmetszve, felette szaggatott vonallal ábrázolva (műszaki rajz ábrázolási követelményeinek megfelelően).
Ezen kívül az összes homlokzati rajz. Ezzel máris definiáltunk egy építményt a berendezésekkel és az oldalsó nézeteivel, már csak az 1 m-es metszősík feletti részen kell tudjuk mi történik, amihez a metszetetek szolgáltatnak információkat. Metszetekből annyi darab érdemes, amiből egyértelműen kitűnik minden szerkezeti elem.

Ahhoz, hogy pontosan tudjuk teljesíteni a megrendeléseket szükségünk van vagy a fent említett 3D modellre vagy a 2D-s rajzokból annyi darabszámra, ami egyértelműen megmutatja a tárgy mindhárom dimenzióját

3D bérnyomtatás Budapest

KAPCSOLAT

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright - 3D nyomtatás, 3D bérnyomtatás